Това, което виждаме днес е сериозен опит да се намери

...
 Това, което виждаме днес е сериозен опит да се намери
Коментари Харесай

Цветанов: Радев търси авариен изход за БСП

 „ Това, което виждаме през днешния ден е сериозен опит да се откри спешен излаз от обстановката за Българска социалистическа партия. Българска социалистическа партия към този момент на два пъти са излизали от Народно събрание и два пъти са се прибирали като никой не е схванал по какъв начин и за какво е станало това “, съобщи довечера в Русе ръководителят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов.
Цветанов разяснява днешното изказване на президента Румен Радев и оповестяването на ветото върху измененията в Изборния кодекс. Това е следващият опит на Радев да излезе и да вземе някаква самодейност, която не води до нищо, обвързвано с просперитета и бъдещето на страната, сподели депутатът.

По отношение на Българска социалистическа партия Цветанов съобщи, че през днешния ден сме станали очевидци по какъв начин неофициалният водач на социалистите в лицето на президента Румен Радев приканва формалния водач да прибере цялата парламентарна група в Народното събрание. Според него надали и този път ще се разбере претекстът за връщането на Българска социалистическа партия в Народното събрание.

Ще гласуваме и приемем този законодателен пакет, който ние от ГЕРБ внесохме и фактически да върнем преференциите, тъй като имаше доста спекулации по тематиката, сподели още Цветан Цветанов. „ ГЕРБ в никакъв случай не е мислила, нито предприемала дейности за ограничение на изборни права. Припомням ви, че преференцията, която се вкара за пропорционалните листи през 2007 година беше с 15% и действително преференцията не работеше. И тъкмо ГЕРБ беше партията, която смъкна преференцията на 7% “, напомни Цветан Цветанов и помоли, когато се приказва за политики да не се тиражират подправени вести.

Същността на парламентаризма е да можеш да изпълняваш функционалностите си и като съпротива, тъй като не постоянно можеш да бъдеш ръководещ, акцентира Цветан Цветанов. „ Не бива да се слагат условия и да се основава законодателство „ напук ". ГЕРБ по тази причина трансформира позицията си, защото е потвърдила, че е градивната партия, която търси консенсус. И обезпечаването на болшинство ще подсигурява сигурност на законодателния развой. По този метод се гради и доверието на българските жители към институциите и се подсигурява избора на представители в Европейския парламент “, сподели още Цветанов.
 standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР